<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Berner Gruppen fikk mer for kontorene enn for avisen

Berner Gruppen solgte i fjor lokalene i Akersgata hvor Dagbladet i sin tid holdt til. Nå viser det seg at de fikk fire ganger mer for disse enn da selve avisen ble solgt.

Publisert 3. juni 2016 kl. 08.27
Oppdatert 3. juni 2016 klokken 08.38
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord

Berner Gruppen tjente fire ganger så mye på å selge lokalene i Akersgata som på å selge Dagbladet, skriver Dagens Næringsliv.2015-tallene til den tidligere Dagbladet-eieren Berner Gruppen viser nemlig en gevinst på hele 624 millioner kroner for salget av eiendommen Citypassagen i fjor høst. Det er ifølge avisen nesten fire ganger så mye som gevinsten etter salget av Dagbladet i 2013.Avisen ble ifølge 2013-regnskapet solgt for 264 millioner kroner, og Berner satt igjen med en gevinst på i overkant av 150 millioner kroner.Citypassagen omfatter eiendommene med adresse Akersgata 47–49 og Pilestredet 8 i Oslo, og ble i september i fjor solgt til pensjonsfondene KLP.Største aksjonærer i Berner Gruppen er tidligere Orkla-sjef Jens P. Heyerdahl d.a.y, investoren Torstein Tvenge og Ragnar Horn.Selskapet skriver ifølge DN i sin årsrapport at de nå vil nedskalere virksomheten ettersom to av tre eiendommer nå er solgt. Den gjenværende eiendommen er tomten der det nedlagte Dagblad-Trykk holdt til ved E6 på Lørenskog nord for Oslo.