<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordhandel med varer fra Israel

Norge handler med Israel som aldri før. Så langt i år har handelen passert en milliard kroner.

  Publisert 28. juni 2016 kl. 07.18
  Oppdatert 28. juni 2016 klokken 07.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 159 ord
  Mann holder Israels flagg - Foto: AP

  Palestina­komiteens boikottliste kan dermed ha blitt israelvennenes handlelapp, skriver Dagen.– Norsk handel med Israel er ikke stor, men har lenge vært i betydelig vekst, sier økonomiprofessor Ola H. Grytten til avisen.Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at importen fram til 1. juni var på 555 millioner kroner, noe som er en økning på 28,5 prosent sammenlignet med rekordåret i fjor. Bare i løpet av april ble det importert varer for over 200 millioner kroner.Samtidig har eksporten av norske varer til Israel økt med 22 prosent til 471 millioner kroner så langt i år.Professoren ved Handelshøyskolen i Bergen mener handelen er naturlig.– Handelen med Israel skyldes at begge land har gode produkter som de andre vil ha. Det overskygger både boikott og kampanjer for dette, sier Ola H. Grytten.Palestinakomiteen er lite glad for utviklingen– Dette er svært skuffende, fordi man belønner et land som bryter menneskerettighetene. Israel burde i stedet endre sin politikk overfor palestinerne, sier leder Kathrine Jensen til Dagen.