<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Saudi-Arabia vil kutte i offentlige lønninger

Det arabiske kongeriket forsøker å gi mer plass til utvikling av den private sektoren.

Publisert 7. juni 2016 kl. 11.09
Oppdatert 7. juni 2016 klokken 11.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord

Saudi-Arabia vil kutte lønninger i offentlig sektor innen 2020, skriver Bloomberg, og refererer til et tiltak som nylig ble godkjent i det nasjonale kabinettet.Andelen offentlige lønnsutgifter skal etter planen falle fra dagens 45 prosent av statsbudsjettet, til 40 prosent i 2020.Tiltaket er ment å skulle støtte en reformasjon av den oljetunge økonomien. Per i dag kommer rundt 70 prosent av landets inntekter fra oljenæringen, hvilket i hovedsak faller under staten.- Fallet i lønninger er overraskende, at det vil komme et nominelt fall på 5 prosent de neste fem årene. Spesielt når man tar i betraktning den ventede oppgangen i inflasjonen de neste årene, sier en økonom i EFG-Hermes Holding, ifølge nyhetsbyrået.Prins Mohammed har tatt på seg ansvaret for å gjennomføre store endringer i den arabiske økonomien og han ønsker en stadig større privat sektor i landet.Han har lansert et program hvor han håper å skape 450.000 nye jobber i privat sektor innen 2020.- For å kunne skape jobber i privat sektor er det nødvendig med en reformasjon av den saudiarabiske økonomien, og det er nettopp hva denne planen forsøker å imøtekomme, sier sjeføkonomen for Standard Chartered, ifølge Bloomberg.