<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vil ikke senke renten nå

– Dersom man fortsetter å gi gass, er det større fare for at det går galt og at man får en enda større nedtur, sier professor Hilde C. Bjørnland.

Publisert 22. juni 2016 kl. 06.51
Oppdatert 22. juni 2016 klokken 06.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord

Ingen av de fem ekspertene i DNs rentepanel vil senke renten nå. Selve rentebeslutningen offentliggjøres torsdag klokken 10:00– Dersom man fortsetter å gi gass, er det større fare for at det går galt og at man får en enda større nedtur, sier professor Hilde C. Bjørnland ved BI.Hun sier det er bekymringen for boligmarkedet og gjeldsoppbygningen som gjør at hun mener renten ikke skal lenger ned.Seniorforsker Knut Røed ved Frischsenteret sier til DN at en veldig lav rente over lang tid begynner å få alvorlige skadevirkninger i boligmarkedet. Han ser stor fallhøyde og fare for ustabilitet fremover.Professor Steinar Holden mener det er viktig å ha en svak krone.- Nå har vi det. Norges Bank har signalisert at den vil være forsiktige med å senke renten under null, og da bør den også være forsiktig med å senke renten allerede nå, sier Holden til avisen.