<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bedre for NHST

NHST tjente mer i årets 2. kvartal enn i fjorårets. 

    Publisert 15. juli 2016 kl. 15.33
    Oppdatert 15. juli 2016 klokken 15.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 194 ord

    NHST Media Group fikk en ebitda på 38 millioner kroner i andre kvartal 2016, mot 29 millioner kroner i samme periode året før, melder TDN Finans som viser til selskapets kvartalsrapport fredag.Resultatet før skatt økte fra 19 til 25 millioner kroner.Omsetningen steg fra 324 til 364 millioner kroner, og omsetningstallene inkluderer gevinster på totalt 19 millioner kroner ved salg av TDN Finans og Intermedium.Ifølge nyhetsbyrået skal abonnementsinntekter, både fra publikasjonene og fra medietjenetser, nå utgjøre over 50 prosent av konsernets inntekter. NHST skriver samtidig at annonsemarkedene fortsetter å være utfordrende for alle publikasjonene i konsernet.- På kort sikt har det ikke vært mulig å kompensere med samme grad av kostnadsreduksjoner, men bemanningsreduksjoner og andre kostnadstiltak vil gi stadig større effekt. Det var mindre annonsefall i andre kvartal enn i første, men det er korte annonsebookingshorisonter, med store ulikheter mellom annonsetypene og publikasjonene, skriver NHST i rapporten. Mediaservice-virksomhetene i konsernet fortsetter å vokse, og målt i omsetning er nå dette forretningsområdet på nivå med annonseinntektene.- Veksten i inntekter fra mediaservices bidrar til å oppveie for inntektsbortfallet i nyhetsvirksomhetene. Fremover er det planlagt for omsetningsvekst, men relativt mindre kostnadsøkninger gjennom ulike produktivitetstiltak i dagens mediaservice-virksomhet», heter det.