<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

BNP-tall skuffer stort i USA

Veksten var langt svakere enn ventet i 2. kvartal.

    Publisert 29. juli 2016 kl. 14.32
    Oppdatert 29. juli 2016 klokken 14.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 98 ord

    Bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA steg 1,2 prosent på årsbasis i 2. kvartal, viser foreløpige tall fra amerikanske statistikkmyndigheter fredag.Konsensus lå ifølge Marketwatch på 2,6 prosent vekst.Privat forbruk steg for øvrig 4,2 prosent i kvartalet, mot ventet 4,4 prosent.Videre steg BNP-prisindeksen 2,2 prosent i 2. kvartal, mot ventet 1,9 prosent.Denne størrelsen måler prisutviklingen i både produsent- og konsumentleddene.Kjerne-PCE steg som ventet 1,7 prosent.Tommelen nedBåde dollaren og førhandelen på Wall Street reagerer negativt på tallene. Det samme gjør hovedindeksen på Oslo Børs, som nå står i 614,21.Det tilsvarer et fall på drøye 0,2 prosent i dagens handel.Mer om tallene her.