<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Dette tallet bidrar til usikkerhet

    Publisert 12. juli 2016 kl. 09.03
    Oppdatert 12. juli 2016 klokken 09.06
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord

    Mandag kunne vi lese at kjerneinflasjonen (KPIJAE) (konsumprisindeksen korrigert for avgiftsendringer og energivarer) er opp tre prosent det siste året.Nordea ventet en økning på 2,6 prosent, konsensus så for seg en vekst på 2,7 prosent mens Norges Bank trodde økningen ville være på 2,65 prosent.Spørsmålet mange stiller seg nå er om dette vil ha noe å si på rentemøtet i september.- Siden overraskelsen var bredt basert er det i utgangspunktet vanskelig å konkludere med at dette skyldes støy i tallene, men det kommer uansett to inflasjonstall til før Norges Banks rentemøte i september, skriver Nordea i tirsdagens rapport.- Norges Bank signaliserte på forrige rentemøte at de ønsket å kutte renten i september, men markedet er i tvil og dette tallet bidrar til usikkerheten, avslutter Nordea.