<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyr inn millioner i nord

Bente Slåtto Steien har drevet sitt helikopterselskap Heli-Team i 28 år med overskudd. De siste fem årene har hun flydd inn 40 millioner kroner.

  Publisert 9. juli 2016 kl. 08.10
  Oppdatert 11. juli 2016 klokken 09.48
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 303 ord
  Eivind Yggeseth

  På slutten av 1980-tallet var Bente Slåtto Steien arbeidsledig og gikk på kurs for å lære hvordan man skulle starte en egen bedrift. Ved en tilfeldighet endte det opp med et helikopterselskap, som har gått med overskudd i alle 28 årene etter oppstarten, skriver Finansavisen.Fjoråret ble det hittil klart beste, med et driftsresultat på 15,6 millioner kroner etter at omsetningen steg med hele 84 prosent til drøye 65 millioner. De fem seneste årene har endt med et samlet resultat før skatt på over 40 millioner kroner.- Det er en litt usannsynlig historie, innrømmer Slåtto Steien overfor Finansavisen i dag.- At dette skulle gå såpass bra, hadde jeg ikke drømt om den gangen.- Gjør absolutt altI begynnelsen måtte hun leie et helikopter for å få satt ideen ut i livet. Etter fem år med overskudd, fikk hun til slutt banklån slik at hun kunne kjøpe sitt første helikopter.- Når man har lite kapital, må man vende på alle steinene for å få det til å gå rundt. Denne tankegangen gjør at man på sikt bygger et solid fundament. I tillegg er man etter hvert avhengig av at banken stiller opp, at de ansatte har tillit til deg og tro på det man gjør, sier hun til Finansavisen.I dag har selskapet 25 ansatte, eier syv helikoptre og Slåtto Steien eier fortsatt 100 prosent av aksjene i selskapet. Rundt 60 prosent av selskapets inntekter kommer fra kraftsektoren, mens den nest største inntektskilden kommer for fra telesektoren.- I dag er vi en tung industriell samarbeidspartner for alle selskaper som vil ha noe gjort i ulendt terreng i Nord-Norge. Vi gjør absolutt alle typer arbeid. For kraftselskapene bygger vi master og trekker kabler, og om vinteren vedlikeholder vi kraftledningene. Teleselskapene hjelper vi med å bygge ut mobilnettet gjennom å sette opp antenner, sier Slåtto Steien.Finansavisen finner du her!