<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Jeg tror det kan gå ut over reiselysten

Lokale næringsdrivere i Nice-området frykter færre turister. 

  Publisert 16. juli 2016 kl. 07.39
  Oppdatert 16. juli 2016 klokken 07.42
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 262 ord
  Nice. (AP Photo/Lionel Cironneau).

  Norske Charlotte Molstad holder til i den lille franske byen Èze rett utenfor Nice, og har i 20 år levd av å arrangere turer for norske bedrifter i Provence og andre deler av Frankrike, skriver DN. Hun tar hvert år imot et tyvetalls norske grupper, mange av dem fra bedrifter innenfor it og bygg, og frykter Nice-terroren kan få konsekvenser.– Jeg tror det kan gå ut over reiselysten, men at det vil gjelde generelt, ikke bare for Frankrike. Det kan godt være at firmagrupper tar turen til Lofoten i år. Det er nok noen som føler litt uro og vil vente litt for å se hva som skjer, sier hun til DN.Avisen spør om hun frykter at turistene skal slutte å komme. – Frykter gjør jeg ikke, men det kan nok blir noe nedsatt reiselyst nå ikke bare på grunn av torsdagens hendelse i Nice, men som resultat av spredte angrep verden over. Frankrike er et stort land med mange muligheter og flotte attraksjoner, så det kan nok være at folk velger å reise andre steder enn til de største byene. Det er også mange nordmenn som har kjøpt hus og leilighet langs kysten, og jeg tror neppe noen velger å flytte tilbake til Norge av den grunn.Molstad mener ifølge DN imidlertid at både turistene og lokalbefolkningen må akseptere at det finnes en risiko for terror i disse dager.– Hverken jeg eller andre jeg kjenner her nede tenker på å flytte fordi en galning gjorde dette. Tvert imot! Dette kunne skjedd hvor som helst. Nå var det dessverre Nice sin tur, sier hun.