<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Konkurranse gir billigere tomater

Konkurranse i markedet presser tomatprisen ned, ifølge Landbruksdirektoratet.

  Publisert 12. juli 2016 kl. 14.37
  Oppdatert 12. juli 2016 klokken 14.38
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 79 ord
  Tomat - Foto - Scanpix

  – Lave tollsatser og rimeligere importvarer gjør at prisene må ned for å møte konkurransen, sier rådgiver i Landbruksdirektoratet Elin Hoel til Nynorsk pressekontor.Mens tomatprisen går ned på grunn av konkurransen denne uken, så går flere andre varer ned i pris fordi det er ønske om å få mer fart i salget. Dette gjelder for eksempel kålrot.Landbruksdirektoratet opplyser også at det er ventet omtrent 600 tonn jordbær i omsetning denne uken, til tross for store problemer med gråskimmelsopp. (©NTB)