<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever 18,6 millioner av Moods of Norway

Skatt Vest krever 18,6 millioner av klesprodusenten Moods of Norway. 

    Publisert 14. juli 2016 kl. 22.27
    Oppdatert 14. juli 2016 klokken 22.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 213 ord

    Etaten mener klesprodusenten har gitt urimelig gode skattefrie rabatter på klær til sine ansatte.Kravet må i så fall betales i form av arbeidsgiveravgift, skatt, trygdeavgift og tilleggsskatt ifølge Dagens Næringsliv.Vedtaket ble gjort i februar, og er basert på et bokettersyn i datterselskapet Moods Retail i 2013, der Skatt Vest oppdaget at det ble gitt det de anser for å være urimelig gode personalrabatter i perioden 2009-2013.– Skatt Vest mener vi har gitt for mye rabatt til våre ansatte. Vi mener vi ikke har det. Loven er veldig vag på dette og sier ikke noe om hvor mange prosent rabatt man kan gi ansatte, bare at man ikke skal tape penger. Og det har vi ikke gjort. Så vi er trygge på at kravet faller. Jurister og advokater vi har snakket med sier at vi har ting i vår favør, sier Jan Egil Flo, daglig leder i Moods of Norway til DN.Moods Retail klaget på vedtaket i april, og varsler at de vil gå til sak dersom klagen ikke fører fram. Skatteetaten opplyser at det finnes ingen konkret grense for hvor store rabatter man kan gi, og denne typen saker vurderes individuelt.DN meldte tidligere torsdag at Moods of Norway har kjøpt opp alle Brandstads butikker, etter at begge kjedene har slitt den siste tiden. (©NTB)