<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økonomisk hodepine for migreneforbund

Norges Migreneforbund har ikke levert godkjent regnskap for de to siste årene. Nå krever staten tilbake 1,4 millioner kroner.

    Publisert 9. juli 2016 kl. 06.49
    Oppdatert 9. juli 2016 klokken 06.51
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord

    Pengene staten vil ha tilbakebetalt tilsvarer statsstøtten forbundet har mottatt de to siste årene, skriver Dagens Næringsliv. Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet har satt frist til september, men har åpnet for å inngå en nedbetalingsavtale.– Vi har ikke mottatt revisorgodkjent regnskap for 2014 og 2015, sier Terje B. Grytten, som leder tilskuddsseksjonen i direktoratet.Styreleder Hanne-Lilian Søvik sier hun ikke aner noe om millionkravet fra staten.– Det var veldig nytt for meg. Jeg har hele tiden fått beskjed om at vi har levert og fått godkjent regnskap, sier Søvik. I 2013 påla revisor forbundet å bytte regnskapskontor. Det ble besluttet at generalsekretæren skulle føre regnskapet.– Regnskapet for 2014 er nå ført og regnskapet for 2015 er under ferdigstillelse. Regnskapene for 2014 og 2015 vil deretter bli oversendt til revisor for godkjennelse, skriver Søvik til avisen. Forbundets revisor trakk seg i fjor etter å ikke ha mottatt etterspurt dokumentasjon, blant annet om oppgjør av et ulovlig lån, skriver avisen. Generalsekretæren i forbundet beskriver lånet som en mellomregningskonto som er «oppgjort og ettergitt etter vedtak i sentralstyret».