<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Stokke: - 2016 kan bli et trist år for norsk fotball

Rosenborg er Norges eneste gjenværende lag i det gode selskap i Europa. Mesterliga-kommentator Roar Stokke mener trønderne har mye mer enn bare sin egen suksess å spille for.

    Publisert 26. juli 2016 kl. 07.23
    Oppdatert 26. juli 2016 klokken 07.27
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 431 ord

    – Rosenborg har vært og er Norges flaggskip, både hjemme og ute, derfor er det så viktig at den norske seriemesteren spiller i Europa i høst. Det vil heve RBK, og lagene i Norge har en referanse å måle seg mot. Skal RBK feile samt landslaget starte kvalifiseringen dårlig, så vil 2016 bli et trist år for norsk fotball. De som styrer og steller hevder at det jobbes godt, men vi får eksempler på at andre små nasjoner jobber enda bedre. sier Viasat-profilen til NTB.Strømgodset rotet bort en 2-0-ledelse i returmøtet mot Sønderjyske i Drammen da danskene scoret 2-2 i siste spilleminutt i andre ekstraomgang. Forrige sesongs serietoer røk dermed ut av europaligaen før den tredje kvalifiseringsrunden.Det samme gjorde Odd som holdt på å redde avansement etter en dårlig bortekamp, men i ekstraomgangene i Skien fikk greske Giannina målet de trengte for å ta seg videre.APOEL neste– At verken landslaget eller klubblag kvalifiserer seg for turneringer forsterker bare debatten om at norsk fotball har et langt stykke å gå før vi igjen er å regne med på det internasjonale fotballkartet. Odd taper for et gresk lag som havnet 43 poeng bak Olympiakos i serien, mens Godset tapte for et ok dansk lag, forklarer Stokke.– Sluttspill i Europa er den eneste arenaen som gir referanser og svar på nivået som norsk klubb og landslagsfotball vil til. Vi faller også på rankingen og får en tøffere vei ut i Europa når lag blir slått ut så tidlig, legger han til.Norges siste håp i det gjeveste selskap er nåværende serieleder i eliteserien og forrige sesongs seriemester, Rosenborg. Etter å ha slått Norrköping 5-4 over to kamper i andre kvalikrunde, venter kypriotiske APOEL i neste runde.Første oppgjør spilles i Trondheim onsdag, mens returoppgjøret er på Kypros uken etter.– APOEL er en bra motstander som vi kan spille fullt på høyde med, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Viasat etter den andre kampen mot svenskene.MotivasjonsfaktorStokke mener at Rosenborg kan ha en fordel av at de er i sesong, noe kypriotene ikke er.– Rosenborg bør være sterkere over 90 minutter, ha sterkere motor og mer løpskraft på dette tidspunktet av sesongen. APOEL er en kjip motstander, fordi de kvalitetsmessig er så vanskelig å plassere. De har noen ballsikre spillere, gode basisferdigheter, mye rutine, men spiller i en svak liga. Jeg tror de er like lystne som RBK på å få oppleve et nytt gruppespill, mener kommentatoren.– Hadde RBK kommet til mesterliga eller gruppespill i europaliga, og Norge startet kvalifiseringen positivt så ville det vært en kjærkommen motivasjonsfaktor for hele det norske fotballproduktet. Og det trengs, avslutter 56-åringen. (©NTB)