<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

TINE tilbakekaller melk - kan inneholde vaskemiddel

 TINE har besluttet å tilbakekalle melk og fløte i Telemark, Vestfold og Buskerud fordi det mistenkes at den kan inneholde rester av vaskevann.

  Publisert 16. juli 2016 kl. 15.13
  Oppdatert 16. juli 2016 klokken 15.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 160 ord
  Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX.

  Melken det dreier seg om har «Best før»-dato 26. og 28. juli, opplyser meierikonsernet.Tilbakekallingen gjelder disse produktene: 1,75 L Ekstra Lett Tinemelk, 3 dl Økologisk Kremfløte, 1 L Lett Tinemelk, 1 L Skummet Tinemelk, 1 L Økologisk Lett Tinemelk og 1 L Hel Tinemelk.– Vi har valgt å være føre var og kalle tilbake produkter fordi det ikke skal være rester av vaskevann i produkter fra TINE. I dette tilfellet er det imidlertid snakk om en svært fortynnet vaskeløsning, slik at sannsynlighet for helsefare er lav, opplyser TINE.Ifølge meieriet er feil ved en ventil i melkeroboten hos en melkeprodusent årsaken til at rester av vaskevann kan ha kommet inn i melken.– Selv små konsentrasjoner vil være lett å oppdage, da det påvirker produktets lukt og smak, opplyser selskapet.Forbrukere som har kjøpt de aktuelle produktene kan levere dem tilbake til butikken for å få erstattet dem eller få pengene tilbake. Alle produktene er levert til butikker i Telemark, Vestfold og Buskerud. (©NTB)