<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU: Forhandlingene med USA er ikke døde

EU-kommisjonen avviser at forhandlingene med USA om den nye handelsavtalen TTIP i realiteten har brutt sammen.

    Publisert 29. aug. 2016 kl. 12.45
    Oppdatert 29. aug. 2016 klokken 12.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 115 ord

    – Vi har fått mandat til å avslutte disse forhandlingene, sier EU-kommisjonens talsmann Margaritis Schinas.I helgen sa Tysklands økonomiminister Sigmar Gabriel at forhandlingene med USA i virkeligheten hadde «brutt sammen».Schinas sier EU-kommisjonen ikke vil kommentere slike enkeltstående utspill direkte, men fastslår likevel at «ballen ruller videre». Under forrige EU-toppmøte i juni fikk EU-kommisjonen fornyet mandat til å fortsette forhandlingene, påpeker han.– Samtalene er nå på vei inn i en avgjørende fase, ettersom det foreligger tekstforslag til nesten alle deler av avtalen, sier Schinas.I slutten av september skal handelsministrene i EU gjøre opp status i forbindelse med et uformelt ministermøte i Bratislava. Målet er offisielt å komme i mål med forhandlingene innen utgangen av året. (©NTB)