<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Færre oppsigelser og permitteringer

I juli i år mottok Nav totalt 2.700 varsler om mulige oppsigelser og permitteringer. Det er det laveste månedstallet siden 2014, men i Rogaland er situasjonen fortsatt ille.

  Publisert 26. aug. 2016 kl. 11.00
  Oppdatert 26. aug. 2016 klokken 11.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 157 ord
  olje, oljeplattform, rigg, oljerigg

  Oljekrisen har rammet Rogaland med full tyngde og antall varsler om permitteringer og oppsigelser i dette fylket er over dobbelt så mange som i noe annet fylke i landet, melder Nav.Nav Rogaland mottok varsler om oppsigelser og permitteringer av over 1.000 personer i juli, en svak nedgang fra forrige måned da 1.163 personer ble meldt oppsagt eller permittert.Nesten halvparten av de mottatte varslene kommer fra gruppen industri, bergverk og utvinning, som oljebransjen sorterer under.– Det er fortsatt usikkerhet i arbeidsmarkedet i enkelte regioner, men vi ser en gradvis bedring de fleste steder. Det er for tidlig å si at økningen har stoppet opp, men situasjonen ser lysere ut enn for noen måneder siden, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en kommentar.Det er kun bedrifter som planlegger å si opp eller permittere minst ti ansatte som må varsle Nav. Etaten benytter begrepet «varsler» ettersom det ikke nødvendigvis er slik at varslene resulterer i oppsigelser eller permitteringer. (©NTB)