<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Iran og Russland inngår gigantisk riggavtale

Russisk verft skal bygge iranske oljerigger for milliarder.

    Publisert 30. aug. 2016 kl. 08.40
    Oppdatert 30. aug. 2016 klokken 09.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 190 ord

    Det russiske verftet, Krasnye Barrikady Shipyard, skal ifølge nettstedet Splash247 bygge totalt fem jack-up rigger for det iranske selskapet, Tasdid Offshore Development Company (TODC).Avtalen som ble signert søndag skal ha en total verdi på 1 milliard dollar, eller 8,27 milliarder norske kroner.Store deler av riggene skal konstrueres på Iransk jord, nærmere bestemt i havnebyen Khorramshahr, og er et ledd i prosessen for at iranerne skal utvikle ekspertise innen riggkonstruksjon. Russerne vil ha overoppsyn med byggingen og målet er at Iranske arbeidere gradvis skal bli mer og mer involvert i selve byggingen av de fem riggene, som finansieres i felleskap av Iran og Russland.«Ifølge tidsplanen vil den iranske andelen være på 58 prosent i byggingen av den første boreriggen. Denne andelen vil stige gradvis under gjennomføringen av prosjektet som følge av teknologioverføringen til landet», sa daglig leder for TODC, Ehsanolla Mousavi, ifølge den iranske tv-kanalen, Press TV.Iran har hverken hatt kunnskap eller teknologi til å bygge rigger tidligere og har derfor vært helt avhengig av andre land for å utvinne olje og gass fra de ressursrike feltene som ligger utenfor kysten. Nå kan den situasjonen være i ferd med å endres.