<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkkes børsfiasko er blitt en suksess

Først nå at det er blitt skikk på krillselskapet til Kjell Inge Røkke

    Publisert 29. aug. 2016 kl. 08.17
    Oppdatert 29. aug. 2016 klokken 08.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 144 ord

    Kjell Inge Røkkes Aker begynte satsingen på krillfiske for rundt ti år siden, men det er først nå at det er blitt skikk på krillselskapet Aker BioMarine, skriverr DN.Lønnsomheten har bedret seg. Per første halvår er omsetningen på 52,2 millioner dollar med et driftsresultat på 17,8 millioner dollar. Det betyr at omsetningen kan passere én milliard på årsbasis.– Det tar tid å bygge industri og utvikle et helt nytt marked. Fra null til én milliard kroner siden 2008 er likevel ganske bra, sier Aker BioMarine-sjef Matts Johansen, som har jobbet i selskapet siden 2009Aker BioMarine har tidligere vært på børs. Det gikk ikke så bra. Nå vurderes børsnotering igjen. Johansen sier at Aker vurderer alle muligheter.– Vi vet hvordan Aker BioMarine skal vokse organisk de neste par årene, og det er for tiden ingen aktiv børsnoteringsprosess, sier informasjonsdirektør i Aker, Atle Kigen, til DN.