<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Danmark sprer svinesykdom til hele verden

Danmark eksporterer hvert år millioner av griser som bærer på den multiresistente bakterien MRSA, skriver Information torsdag.

    Publisert 22. sep. 2016 kl. 05.51
    Oppdatert 22. sep. 2016 klokken 05.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 104 ord

    De siste undersøkelsene fra det danske mattilsynet, Fødevarestyrelsen, i 2014 viser at 63-70 prosent av svinebestandene i Danmark er smittet av MRSA. I dag regner eksperter med at tallet er enda høyere.Landbrukspolitisk talsmann for partiet Alternativet Christian Poll ber miljø- og matminister Espen Lunde Larsen (V) om å innføre et krav om at danske griser blir testet for MRSA før de blir solgt.– Vi har et moralsk ansvar for å opplyse om det dersom de grisene vi selger er smittet, sier Poll. Han ber også ministeren redegjøre for hvorfor Danmark ikke har rapportert om MRSA-situasjonen til EU, som Tyskland og Polen har gjort. (©NTB)