<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Det er et tankekors for Norge

Snart får statsminister Erna Solberg (H) råd om hvordan Norge kan styrke sin grønne konkurransekraft. Men Norge mangler grønne suksesshistorier, ifølge Abelia.

Publisert 28. sep. 2016 kl. 06.24
Oppdatert 28. sep. 2016 klokken 06.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 120 ord
Vindmølle. (AP Photo/Lars Skaaning, Polfoto).

– Ingen av verdens 200 største, privateide grønne selskaper er norske. Det er et tankekors for Norge, sier Abelias leder Håkon Haugli til NTB.Tallene kommer fram i den ferske rapporten Carbon Clean 200. Til sammenligning har Sverige og Danmark fire selskaper hver på listen.Det bør få varsellampene til å blinke, mener Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.– Norge har unike muligheter til å bli et laboratorium for de nye grønne løsningene. Men det krever tøffere satsing fra norske selskaper og radikal nytenkning i norsk klima- og næringspolitikk, sier Haugli.Han peker på at Norge har unik kompetanse innen hav, energi og tilknyttede næringer.– Hvorvidt vi lykkes med å skape nye bærekraftige løsninger basert på dette, vil være avgjørende.