<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EUs handelsavtale med Canada på vei mot grønt lys

Samtlige medlemsland i EU kommer til å gi sin støtte til den nye frihandelsavtalen som er forhandlet fram mellom EU og Canada, ifølge en anonym kilde i EU.

  Publisert 23. sep. 2016 kl. 14.31
  Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 14.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 116 ord
  FILE - In a Friday, July 8, 2016 file photo, Canadian Prime Minister Justin Trudeau arrives at the NATO summit in Warsaw, Poland. Sightings of a shirtless Trudeau are causing something of a stir across Canada and internationally this summer. The prime minister was most recently photographed shirtless Saturday, Aug. 6, 2016, while taking a break from surfing and simultaneously photobombing a couple getting married on a Tofino, B.C., beach. (AP Photo/Markus Schreiber, File) Markus Schreiber

  – Vi går mot et ekstraordinært ministermøte den 18. oktober der ministrene formelt vil godkjenne avtalen, slik at vi kan signere den med Canada 27. oktober, sier EU-kilden på sidelinjene av EUs uformelle handelsministermøte i Bratislava fredag.Torsdag 27. oktober er datoen for et planlagt toppmøte mellom EU og Canada i Brussel.– Canadas statsminister Justin Trudeau kommer ikke til å reise tomhendt hjem, sier kilden.Den nye frihandelsavtalen med Canada heter CETA. Forhandlingene var ferdige allerede i 2014, men avtalen har møtt kraftig motstand, og kritiske røster mener den gir for stor makt til multinasjonale selskaper.For å dempe bekymringene skal avtalen suppleres med en «juridisk bindende erklæring» som adresserer noen av punktene det har vært strid om. (©NTB)