<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har krevd falske avdrag for flere hundre millioner

Skatteetaten mener 4.000 personer har fått hjelp av fem skattejuksere til å kreve falske fradrag for over 400 millioner kroner.

    Publisert 22. sep. 2016 kl. 05.46
    Oppdatert 22. sep. 2016 klokken 05.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 148 ord

    Aftenposten skriver at de fem svindelnettverkene bare er begynnelsen av sakskomplekset i det som kan være norgeshistoriens største skattesvindel av sitt slag.Skatteetaten er på sporet av ytterligere 15-20 nettverk.Opprullingen av sakene startet med en tidligere omtalt sak hvor en vietnamesisk kvinne er tiltalt for å ha sendt inn over 3.000 selvangivelser på vegne av 2.146 skattytere.I etterkant har myndighetene avdekket flere lignende saker, blant annet en sak hvor en norskpakistaner hjalp 850 personer med å unndra 67-70 millioner kroner fra beskatning. Det har mannen tilstått overfor politiet.Politiet etterforsker også 400 saker blant norsksomaliere, et tamilsk nettverk, og en polakk som skal ha hjulpet landsmenn til å føre opp for høye fradrag.– Vårt skattesystem er basert på tillit og lojalitet. Det er meget alvorlig når noen gjør det til sin profesjon å undergrave velferdssamfunnet på en organisert måte, sa skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen under rettssaken mot den vietnamesiske kvinnen. (©NTB)