<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OECD nedjusterer vekstanslag

OECD kutter anslagene for den økonomiske veksten i eurosonen og USA.

    Publisert 21. sep. 2016 kl. 11.57
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.24
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 94 ord

    OECD justerer ned vekstanslagene for økonomiene i eurosonen og USA for 2016 og 2017, opplyses det i en rapport, ifølge TDN Finans.Anslaget for Kina blir samtidig holdt uendret.OECD opplyser at anslagene hovedsakelig er uendret fra juni-rapporten, men med noe svakere utvikling i de avanserte økonomiene. Årsaken er ifølge nyhetsbyrået blant annet effekter fra Brexit, som motvirkes av en gradvis bedring i forholdene til råvareproduserende fremvoksende økonomier.«Verdensøkonomien som helhet fortsetter å være i en felle av lav vekst med vedvarende vekstskuffelser som tynger vekstforventninger, skaper svak handel, investeringer, produktivitet og lønninger», heter det i meldingen.