<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Økt risiko med utenlandske helikopterselskaper

Utenlandske helikopterselskaper kan få muligheten til å operere på norsk sokkel uten norsk tilsyn med nye EØS-regler, ifølge Dagens Næringsliv. Økt risiko, mener Luftfartstilsynet.

Publisert 6. sep. 2016 kl. 06.22
Oppdatert 6. sep. 2016 klokken 06.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
Eivind Yggeseth

– Å få nye helikopteroperatører inn i dette markedet, som ikke har samme erfaring og kunnskap som dagens norske operatører, kan medføre en økt risiko for flysikkerheten, heter det i et notat til Samferdselsdepartementet fra Luftfartstilsynet. Ifølge Dagens Næringsliv stiller tilsynet spørsmål ved kvaliteten på fremtidig tilsyn av helikopterselskaper fra utlandet, når reglene fra EU-tilsynet EASA innføres i vinter.Leder Leif Sande i fagforeningen Industri Energi sier tilstanden kan bli ute av kontroll for norske myndigheter. Han er engasjert i sikkerhetskulturen etter Turøy-ulykken og mener flere aktører skaper økt risiko for ulykker. Han er spesielt bekymret for nye aktører fra Øst- og Sør-Europa.– Dette er land hvor myndighetene mangler kunnskap om offshoretrafikken i Nordsjøen, sier han. Avdelingsdirektør Jan Petter Steinland i Luftfartstilsynet sier at det er en oppfølging av utenlandske aktører i Norge.Samferdselsdepartementet, som har bestilt en utredning av det nye lovverket, ønsker ikke å kommentere saken så lenge utredningen pågår.