<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oppsigelser og permitteringer er halvert

I august mottok Nav 2.600 varsler om mulige oppsigelser og permitteringer. Det er en halvering sammenlignet med for ett år siden.

  Publisert 23. sep. 2016 kl. 10.25
  Oppdatert 23. sep. 2016 klokken 10.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 158 ord
  Sigrun Vågeng. Foto: Scanpix

  – Etter en høst og vinter hvor vi mottok svært mange varsler hver måned, har antallet varsler nå gått noe ned. Det er positivt, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.I Rogaland, som har vært det fylket som har hatt størst oppgang i ledigheten, ble det varslet om 429 mulige oppsigelser og permitteringen i august, noe som er det laveste antallet på over to år.– Vi kan fortsatt få måneder med økning i ledigheten framover, advarer Vågeng.Det er kun bedrifter som planlegger å si opp eller permittere minst 10 ansatte, som må varsle Nav. Selv om en arbeidsgiver varsler om mulige oppsigelser eller permitteringer, så er det ikke sikkert at varslene resulterer i oppsigelser eller permitteringer.Så langt i år har Nav mottatt varsel om oppsigelse for 22.000 personer og varsel om permittering for 10.000. Det er 2.400 flere personer enn i fjor på samme tid. Også i august kommer omkring halvparten av varslene fra industri, bergverk og utvinning. (©NTB)