<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Milliardær spilte fattig - slapp kjempebot

Bergens-milliardær Tom Rune Pedersen slapp unna kjempebot etter fyllekjøring.

    Publisert 8. okt. 2016 kl. 11.02
    Oppdatert 8. okt. 2016 klokken 11.11
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 340 ord

    (Finansavisen): Eiendomsutvikler Tom Rune Pedersen (56) er blant Norges aller rikeste menn med en formue på flere milliarder kroner. I en promillesak fremstilte han seg som fattig, og slapp med en billig bot, skriver Finansavisen.Bot for promillekjøring i Norge skal nemlig tilpasses lovovertreders samlede økonomiske forhold, noe som kunne kostet Pedersen svært dyrt. Men da milliardæren nylig møtte i Bergen tingrett for å svare for promillekjøring, fikk han ifølge avisen en straff som om han var en vanlig uformuende lønnsmottager. I sin «400 rikeste»-liste verdsatte magasinet Kapital nylig Pedersens formue til 3,4 milliarder kroner – opp 700 millioner fra ett år tidligere.Standardbot«Siktede har i avhør av 13. juni 2016 oppgitt å tjene 24.500 brutto i måneden», heter det ifølge Finansavisen i dommen fra Bergen tingrett.«I rettsmøtet oppga siktede derimot å ha en inntekt på 40–50.000 kroner i måneden. Ut over dette mente siktede at ligningen for 2014 ga et dekkende bilde for hans økonomi», heter det. Nevnte ligning viser en bruttoformue på 5,1 millioner kroner og en inntekt på 27.410 kroner.«Siktede har oppgitt at aksjene han eier ikke har noen verdi», heter det i dommen.Selv om retten i dommen påpeker at det er «grunn til å stille spørsmål ved om siktede underspiller hvor god økonomi han reelt sett har», fikk Pedersen ifølge avisen en standardbot på 75.000 kroner, som om han skulle vært en uformuende lønnsmottager med 50.000 kroner i månedslønn.Det manglet ifølge avisen imidlertid ikke på hint verken til politiet eller tingretten i forbindelse med promillesaken mot Bergens-milliardæren. Det fremgår i dommen at siktede under pågripelsen sa til politiet at «han hadde flere hundre millioner kroner, samt at han ville bruke 600 millioner kroner på å saksøke patruljen som ville ta en blodprøve av ham».Vil ikke kommentere- Jeg har ingen kommentar til dommen, sier Pedersens forsvarer Dag Steinfeld til Finansavisen.På spørsmål om hvordan han kan forklare at en av Norges rikeste menn kan fremstille seg selv i retten som en fattigfrans, og dessuten blitt trodd på det, svarer Steinfeld at «Det må du spørre Tom Rune Pedersen om». Han ønsker imildertid ikke å oppgi kontaktinfo eller formidle kontakt med Pedersen.