<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Det handler bare om penger

Daglig leder i organisasjonen "Hjerte for mennesker" Astri Pedersen synes det er uverdig å plassere eldre på dobbeltrom ufrivillig.

Publisert 29. nov. 2016 kl. 08.21
Oppdatert 29. nov. 2016 klokken 08.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
Foto: Scanpix

36 prosent eller 92 av 258 langtidsbeboere ligger på tosengsrom etter flytting fra Skåreheimen, Vardafjell og Støyen i Haugesund kommune, ifølge en kartlegging gjort av organisasjonen "Hjerte for mennesker", skriver Dagbladet.Daglig leder i organisasjonen, Astri Pedersen, som har fått kongens fortjenestemedalje for sitt hjelpende engasjement for enkeltmennesker og familier gjennom år, sier til avisen at hun synes det er uverdig å plasser eldre på dobbeltrom ufrivillig.- Det er bare penger det handler om, verdighet for de eldre er åpenbart et fremmedord. Dette er altså takken de eldre skal få for at de har bygget opp landet vårt etter krigen, sier Pedersen. Organisasjonen har samlet inn 2.334 ubnderskrifter for å protestere mot nedleggelsen av sykehjemmene. Ifølge Dagbladet har Facebook-siden "Rett til enerom på sykehjem" per dags dato 8.243 følgere.