<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Afghanske asylsøkere flykter fra Norge

Pågripelsene av 73 afghanere for et par uker siden har ført til enorm frykt blant afghanerne i Norge og flere har flyktet, ifølge Vergeforeningen.

    Publisert 3. des. 2016 kl. 06.50
    Oppdatert 3. des. 2016 klokken 06.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord

    – Situasjonen er helt uholdbar, og ikke alle skjønner hva som har skjedd. Politiaksjonen skapte frykt og misforståelser, og mange afghanere går nå under jorda, sier Ine Johannessen i Vergeforeningen til Dagbladet.Hun sier noen havner i andre europeiske land, mens andre går under jorda i Norge. Vergeforeningen mener de er sårbare og kan havne i prostitusjon eller tvangsarbeid.Politiet pågrep 73 afghanske menn for umiddelbar utsendelse på asylmottak over hele landet i aksjonen for to uker siden. Mens 11 ble løslatt fordi Politiets utlendingsenhet ikke anså det var risiko for å unndra seg utsendelse, ble 62 fengslet i Oslo tingrett.Mange av begrunnelsene for utvisning er at mennene er eldre enn de selv har oppgitt, og at de er gitt en alder over 18 år. Kun fem av de fengslede hadde oppgitt en fødselsdato før 1991. (©NTB)