<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bjørgen ordknapp om Johaug

De norske langrennsløperne vil si minst mulig om Therese Johaugs mulige utestengelse i 14 måneder.

  Publisert 1. des. 2016 kl. 16.58
  Oppdatert 1. des. 2016 klokken 17.00
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 340 ord
  Marit Bjørgen og Therese Johaug - Foto: Scanpix

  Påtalenemnda i Antidoping Norge kom med sin innstilling tidligere denne uken. Endelig vedtak i Domsutvalget i Norges Idrettsforbund er ikke ventet før en stund ut på nyåret.De øvrige norske løperne ønsker å si minst mulig om straffen.– Jeg vil ikke gå inn på den saken før alt er avgjort. Det viktigste for oss er å være der for Therese, sa veteranen Marit Bjørgen på torsdagens pressetreff.– Hun har vært med lenge på landslaget, hun er en del av familien og plutselig får hun ikke være med lenger. Jeg og Therese har vært på lag i 11 år. Vi er en del av familien hennes, og vi er en del av hverdagen hennes. Det er viktig å være der for henne og være en god venninne, sa Bjørgen.MøteHun har ikke møtte Johaug personlig på en stund.– Vi er inne i en hektisk konkurranseperiode, og det er en stund siden jeg har truffet henne, men det er viktig å ha kontakt med henne og være der for henne. Vi har ikke daglig kontakt, men noen ganger i uka. Vi har ikke vært samtidig i Oslo heller, sa Rognes-jenta.Bjørgen fikk også spørsmål om hun tror Johaug vurderer å legge opp.– Det er tøft for Therese, og det er dager som går opp og ned, men jeg tror absolutt at hun har planer om å komme tilbake. Vi skal konsentrere oss om det sportslige. Det er det Therese vil også, og så er vi der som en god støtte for henne ved siden av, sa hun.AnnerledesAstrid Uhrenholdt Jacobsen ønsket heller ikke å si noe om straffutmålingen.– Det er viktig å vise at vi tenker på dem som ikke får lov til å være med. Det er ingen av oss som kommer til å kommentere den saken før den er ferdig behandlet. Det har vært en annerledes høst og oppkjøring enn før, men det handler om å ha fokus mot det som gjelder og være et medmenneske ved siden av. Det er en krevende øvelse. Det er ingen tvil om det, sa Uhrenholdt Jacobsen. (©NTB)