<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Britisk rentedom klar

Sentralbanken holder renten uendret (utvidet).

  Publisert 15. des. 2016 kl. 13.02
  Oppdatert 15. des. 2016 klokken 14.07
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 177 ord
  Foto: AP Photo/Alastair Grant.

  Bank of England (BoE) holder sin viktigste styringsrente, base rate, uendret på rekordlave 0,25 prosent.Dette var i tråd med forventningene.Ni av ni medlemmer i komiteen stemte for å holde renten uendret.Forrige renteendring skjedde 4. august 2016 (et kutt på 25 basispunkter).BoE holder videre rammen for statsobligasjonskjøp uendret på 435 milliarder pund. Også her var komitéen enstemmig.Rammen ble utvidet med 60 milliarder pund 4. august - fra 375 til dagens 435 milliarder pund.- BoE vil neppe kontreEnstemmig var også vedtaket om å opprettholde kjøp selskapsobligasjoner for opptil 10 milliarder pund i løpet av 18 måneder.- BoE ventes ikke å justere pengepolitikken ytterligere etter stimulansene som kom i august. Veksten i økonomien er fortsatt god, selv om BoE venter noe lavere vekst i begynnelsen av 2017. Pundet har svekket seg betydelig, og inflasjonen er på vei opp, skriver seniorøkonom Knut Magnussen i DNB Markets i en kommentar. - Sentralbanken antar at oppgangen i inflasjonen vil være midlertidig og vil neppe kontre den med strammere pengepolitikk. Neste rentemøte, med ny inflasjonsrapport, kommer 2. februar, heter det videre.   Les mer her.