<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eurolandene enige om å lette på gresk gjeldsbyrde

Eurolandenes finansministre er enige om en rekke mindre tiltak som kan lette noe av gjeldsbyrden til Hellas og gjøre det litt enklere for grekerne å betale tilbake gjeld.

  Publisert 6. des. 2016 kl. 06.50
  Oppdatert 6. des. 2016 klokken 06.50
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 116 ord
  Hellas' flagg og et EU-flagg ved siden av hverandre - Foto: AP

  Det opplyser eurosonens leder Jeroen Dijsselbloem etter et møte i Brussel mandag.Et av tiltakene er å forlenge løpetiden på enkelte greske lån slik at tilbakebetalingen blir lettere.Eurolandene vil også fjerne noe av renterisikoen på visse lån med variabel rente slik at Hellas unngår økonomisk sjokk når renten en eller annen gang stiger igjen.De små lettelsene, som skal ta toppen av den enorme greske gjeldsbyrden, er belønning for at Hellas har gjennomført flere av de krevende reformene som de lovet å gjøre i fjor. Disse løftene var betingelser for at Hellas skulle få flere kriselån.Den greske gjelden er på nesten 315 milliarder euro, tilsvarende 2.840 milliarder kroner. Det utgjør om lag 180 prosent av landets BNP. (©NTB)