<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forsiktig optimisme på Vestlandet

Næringslivslederne på Vestlandet ser litt mer positivt på framtiden nå enn for fire måneder siden, viser en ny undersøkelse. Samtidig melder de om svakere etterspørsel, men bedre lønnsomhet.

    Publisert 2. des. 2016 kl. 06.32
    Oppdatert 2. des. 2016 klokken 06.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 153 ord

    Den såkalte Vestlandsindeks, som Sparebanken Vest lager i samarbeid med Respons Analyse, viser for andre kvartal på rad marginalt økende optimisme, men framgangen fra forrige kvartal er beskjeden. 700 bedriftsledere på Vestlandet er med i undersøkelsen.Forventningsindeksen som måler utsiktene for det neste halvåret viser at bedriftene venter noe sterkere sysselsetting og en svak oppgang i investeringene.– Et kjennetegn ved nedgangstidene på Vestlandet de siste årene er at svakere oljepris har tvunget fram betydelige kostnadsreduksjoner og et sterkt behov for effektivisering. Nå kan det se ut som om bedriftene får betalt for dette fokuset med bedret lønnsomhet, sier konserndirektør for bedriftsmarked i Sparebanken Vest, Ragnhild Janbu Fresvik, i en kommentar.Over halvparten av bedriftene forventer vekst i etterspørselen i 2017, og det er eksportvirksomhetene som er mest positive.Bedriftene har også fått spørsmål om hva de ville brukt eventuell uventet tilført kapital til, og da svarer 54 prosent at de ville brukt pengene på investeringer. (©NTB)