<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gores klimafilm får oppfølger

USAs tidligere visepresident Al Gore skal lage en oppfølger til klimafilmen «En ubehagelig sannhet».

    Publisert 10. des. 2016 kl. 07.13
    Oppdatert 10. des. 2016 klokken 07.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 106 ord

    Filmselskapet Paramount kunngjorde fredag at oppfølgeren får premiere på den viktige filmfestivalen Sundance i januar neste år.I den nye dokumentaren skal Gore se på hvordan den globale oppvarmingen har eskalert og på de mulige løsningene som er tilgjengelige. Hovedpersonen selv ber om fornyet innsats for å løse det han omtaler som klimakrisen, og han sier det er grunn til å være håpefull.Denne uken møtte Gore den påtroppende presidenten Donald Trump for å diskutere emnet, og han omtalte møtet som produktivt. Kun få dager senere utpekte Trump klimaskeptikeren Scott Pruitt som sin fremtidige klima- og miljøminister.Sundance-festivalen sier den vil vise flere filmer om miljøendring og -vern. (©NTB)