<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå tror de Norges Bank vil senke rentebanen

Handelsbanken tror nå at det kan komme et rentekutt i løpet av første halvår 2017.

    Publisert 9. des. 2016 kl. 09.12
    Oppdatert 9. des. 2016 klokken 09.29
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord

    Handelsbanken Capital Markets venter nå at Norges Bank i neste uke vil signalisere en sannsynlighetsovervekt for et rentekutt i løpet av første halvår neste år.Statistisk sentralbyrå (SSB) la i morges frem ferske tall for prisstigningen. De viste at årsveksten i kjerneinflasjonen (KPI-JAE) falt til 2,6 prosent i november, og det var svakere prisvekst på importvarer, som følge av kronesvekkelsen, som trakk ned."Både vi og konsensus hadde sett for oss en prisvekst på 2,9 prosent i november, mens Norges bank ventet 3,2 prosent. Dermed har avstanden opp til Norges Banks prognose blitt betydelig", skriver Handelsbanken.I tillegg peker de også på at lønnsveksten ser ut til å bli en god del svakere enn det sentralbanken har lagt til grunn. I sin september-rapport ventet Norges Bank at lønnsveksten neste år skulle opp til 3,2 prosent, etter en vekst på 2,5 prosent i år."Problemet er at partene i arbeidslivet venter 2,7 prosent til neste år. Og tidligere denne uken fikk vi anslaget fra kontaktbedriftene i Norges Banks regionale nettverk, som anslo lønnsveksten i 2017 til 2,5 prosent. Dermed er det all grunn til å tro at Norges Bank vil måtte nedjustere synet på lønnsveksten, og dermed det underliggende inflasjonspresset", skriver meglerhuset.De mener dette er de viktigste faktorene til at Norges Bank vil presentere en noe lavere rentebane til uken.