<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Onkel Skrue tiltalt for Munch-heleri

Imran Saber (38), med kallenavnet Onkel Skrue, er tiltalt for heleri av det stjålne litografiet «Historien» av Edvard Munch.

  Publisert 12. des. 2016 kl. 16.13
  Oppdatert 12. des. 2016 klokken 16.14
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 141 ord
  Foto: Scanpix

  Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Trude Antonsen, overleverte Saber bildet til en 56 år gammel mann fra Telemark mandag 4. april i år på Majorstua i Oslo. 56-åringen er tiltalt i saken.I tiltalen fremgår det at heleriet anses som grovt fordi utbyttet stammer fra et tyveri, at fordelen er betydelig for gjerningspersonen og at politiet mener Saber har drevet regelmessig med heleri.«Historien» ble stjålet fra lokalene til Nyborg Kunst på Skillebekk i Oslo i november 2009. Gallerieier Pascal Nyborg opplyste den gang til NTB at litografiet var verdt rundt to millioner kroner.38-åringen har vært kjent for å formidle kunst og utstede privatlån. Saber har tidligere hatt tette forbindelser til hovedmannen bak Nokas-ranet, David Toska, og ble beskrevet som hans «finansminister» og «Onkel Skrue».Rettssaken mot de to kommer opp for Oslo tingrett i slutten av mars neste år. (©NTB)