<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Synnøve Finden og Tine inngår Jarlsberg-forlik

Synnøve Finden og Tine har inngått et forlik om bruken av varemerket «Jarlsberg». Begge selskapene frafaller erstatningskrav.

  Publisert 5. des. 2016 kl. 12.45
  Oppdatert 5. des. 2016 klokken 12.47
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord
  anders horntvedt

  En uke før saken skulle opp i tingretten, har partene kommet til enighet. Forliket innebærer at Synnøve Finden ikke markedsfører eller distribuerer osteprodukter ved bruk av «jarlsbergost-type» eller lignende navn, ifølge Nationen.Synnøve Findens krav om at Tines jarlsberg-varemerket skal slettes eller kjennes ugyldig i varemerkeregisteret frafalles også.Selskapene er enige om å dekke sakskostnader.Tine reagerte da den nye osten «Kongsgård» fra Synnøve Finden ble presentert i begynnelsen av januar i år. Selskapet viste til at Jarlsberg har vært registrert som varemerke siden 1971. Tine ba derfor om en midlertidig forføyning slik at Synnøve Finden ikke kunne selge osten med den eksisterende emballasjen.Synnøve Finden mente å ha omfattende dokumentasjon av at «jarlsbergost» har vært brukt som betegnelse på den samme ostetypen i over 150 år, og at det er en typebetegnelse på samme måte som ostetyper som gouda, edamer eller cheddar. (©NTB)