<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tillitsvalgt truer med mistillit mot Telenor-sjefen

El- og It-forbundet krever en redegjørelse fra Telenor om sponsingen av opprørspoliti i Bangladesh. Sigve Brekkes rolle er avgjørende for om forbundet vil trekke sin støtte til ham.

  Publisert 14. des. 2016 kl. 22.25
  Oppdatert 14. des. 2016 klokken 22.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 164 ord
  telenor

  – Vi reagerer kraftig på det som har kommet fram om at Telenor har finansiert terrorpoliti i Bangladesh. Vi vil kreve å få en redegjørelse om hva som har skjedd, og hva Brekke har visst om saken, sier Esben Smistad, konserntillitsvalgt i Telenor for LO-forbundet El- og It-forbundet.Bakgrunnen for utspillet er Telenors utbetalinger til politiet og forsvaret i Bangladesh. I 2013 ble det fastslått at utbetalingene var brudd på selskapets etiske retningslinjer. På denne tiden var Brekke sjef for Telenor i Asia og styreleder i datterselskapet Grameenphone.Styrkene er av menneskerettsorganisasjoner blitt beskyldt for å trakassere og torturere regimekritikere. Ifølge Dagens Næringsliv har dette blant annet skjedd i tilknytning til streiker som involverte lokalt ansatte i Grameenphone.– Hvis det medfører riktighet at Grameenphone har gitt penger til lokalt politi som har blitt brukt i demonstrasjoner mot ansatte i Bangladesh, så er det meget alvorlig. Vi ber om at det gjøres en jobb for å få brakt klarhet i omstendighetene omkring både pengene og demonstrasjonene, sier Smistad. (©NTB)