<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wærsted får kritikk i styreevaluering

I en pågående styreevaluering blir splittelsen på toppen av Telenor omtalt og beskrevet som et problem for styret, sier kilder til Dagens Næringsliv.

    Publisert 9. des. 2016 kl. 05.56
    Oppdatert 9. des. 2016 klokken 06.06
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 281 ord

    I evalueringen av styret blir den manglende tilliten mellom styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke omtalt, og den peker også på at det er et stort problem at styreleder ikke har større støtte i styret, får avisen opplyst fra flere kilder. Styremedlemmer er kritiske til at Wærsted tok kontakt med Brekke og uttrykte mistillit, uten at saken var tatt opp i styret først.– Vi kan ikke ha en styreleder som ikke har støtte i styret, sier en kilde til Dagens Næringsliv. Flere kilder sier situasjonen i styret er uholdbar, og må løses umiddelbart.– Ikke sololøp Wærsted ønsker ikke å kommentere saken til avisen. Overfor VG sier hun at hun ikke driver noe sololøp.– Jeg ønsker ikke å si noe om forhold knyttet til styrets arbeid, men jeg vil si at jeg har som prinsipp som styreleder å sørge for at jeg har forankring i styret.– Er det riktig at du i en samtale med Brekke har sagt at han bør trekke seg?– Det er forhold som ligger innenfor det jeg definerer som styrets arbeid, som gjør at jeg ikke vil kommentere det, sier Wærsted til avisen.Sigve Brekke har ikke ønsket å kommentere saken.Meddelte tillitsmangelWærsted ble for et år siden hyret inn som styreleder i Telenor etter korrupsjonsskandalen i russiske Vimpelcom. Omtrent på samme tid ble det kjent at Brekke hadde vært upresis med opplysningene i egen CV.I april ga Wærsted uttrykk for at hun har tillit til Brekke, men det har nå endret seg, skal man tro kildene Dagens Næringsliv har snakket med. Wærsted skal ha meddelt Brekke at hun mangler tillit til ham. Hun skal imidlertid ikke fått med seg resten av styret på at han må gå.Næringsminister Monica Mæland vil ikke kommentere saken