<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Helikopterfeil fører til forsinkelser i Nordsjøen

Norske Statoil-helikoptre som frakter oljearbeidere til Nordsjøen er satt bakken. Årsaken er en feil på skotsk sokkel i romjulen.

Publisert 14:45 10. jan. 2017
Oppdatert 14:45 10. jan. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 155 ord

Hendelsen fant sted 28. desember, da et helikopter spant rundt og skar hull i dekket under en landing på plattformen West Franklin. Helikopteret kom fra selskapet CHC, i likhet med helikopteret som styrtet ved Turøy utenfor Bergen i fjor, skriver NRK .Nå er norske helikoptre av typen Sikorsky S-92 som frakter oljearbeidere til plattformer i Nordsjøen, satt på bakken. Alle skal inspiseres før neste flyging, ifølge E24.Statoil har 13 Sikorsky S-92-helikoptre i flåten: seks i Bergen, to i Stavanger, to i Kristiansund og ett hver i Florø, Brønnøysund og på Statfjord B-plattformen.– Sikorsky har sendt ut en melding på bakgrunn av hendelsen, om at alle helikoptre av denne typen må gjennomgå inspeksjon. Det er et forebyggende tiltak, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Skarsbø Moen i Zynk, som uttaler seg på vegne av helikopterselskapet CHC i Norge.Det er usikkert hvor lenge helikoptrene er på bakken. Ifølge mediekontakt Morten Eek i Statoil har helikoptret i Brønnøysund allerede blitt inspisert. (©NTB)