<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraver lavere straff etter profesjonelt tap

Aktor vil ha åtte måneders fengsel for både tidligere meglertopp Ragnar Horn og hans kone. - Det er en dramatisk høy påstand, sier Horns forsvarer.

Publisert 18. jan. 2017 kl. 07.33
Oppdatert 18. jan. 2017 klokken 07.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 163 ord
Svein Holden. Foto; Scanpix

Ragnar Horns forsvarer mener at den mangeårige meglertoppen må få lavere straff i den såkalte au pair-saken fordi han allerede har lidd et profesjonelt tap, skriver Dagens Næringsliv.Horn har erkjent å ha benyttet to au pairer samtidig og dermed begått brudd på utlendingsloven, men har ikke erkjent falsk forklaring for offentlig myndighet. Aktor har for Horn og hans kone lagt ned en påstand om åtte måneders fengsel for begge.- Det er en dramatisk høy påstand, som er helt uten forankring i tidligere dommer, sier Horns forsvarer Svein Holden, som ifølge avisen i sin prosedyre sa at saken har medført store konsekvenser på et profesjonelt nivå.- Dere har fått høre at han mistet styreverv i Clarksons Platou. Han måtte trekke seg fra det globale investeringsfondet Viking, og han har ikke kunnet gå inn i styrer.Holden mener ifølge DN også at det medietrykket paret er utsatt for, samt at det har gått nær fem år siden forholdene skal ha skjedd, bør vektlegges i formildende retning.