<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Opplevde det som et fengsel

Næringslivstoppen Ragnar Horn, som er tidligere styreleder i RS Platou, er sammen med sin kone og et naboektepar tiltalt for å ha misbrukt au pair-ordningen. I rettsaken denne uken snakket en av au pairene ut.

Publisert 12. jan. 2017 kl. 07.54
Oppdatert 12. jan. 2017 klokken 08.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord
AP Photo

DN skriver at mens au pair-ordningen er tenkt som et kulturutvekslingsprogram, der en au pair kan gjøre lett husarbeid opptil 30 timer i uken, har Horn-familien i lengre perioder hatt to au pairer samtidig.Aktor mener å kunne bevise at au pairene i praksis har vært underbetalte hushjelper, til tross for at Ragnar Horns amerikanske kone tidligere har forklart at hun betraktet au pairen som et familiemedlem, ifølge avisen.– Opplevde du deg som en datter i huset, ville aktor Hans Petter Pedersen Skurdal vite, under rettsaken denne uken.– Nei, svarte au pairen, hvorpå aktor spurte hvordan hun opplevde situasjonen.– Jeg opplevde det som et fengsel, sa 32-åringen, som ifølge DN forklarte seg via videooverføring fra den norske ambassaden i Manila. DN skriver at hun i forbindelse med rettssaken har krevd mer enn 800.000 kroner i erstatning for lønn. Oslo tingrett har foreløpig ikke tatt stilling til om den vil behandle kravet i forbindelse med straffesaken.– Det var overvåkningsutstyr over alt. Vi var ikke komfortable og de så på oss som tyver, sa kvinnen. Ifølge avisen har fru Horn under sin forklaring medgitt at det er overvåkningskameraer i huset, men ifølge henne er disse rettet mot dører der innbruddstyver kan trenge inn.