<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Smiths Venner-topp fra vitne til mistenkt

Da Smiths Venner-toppen Bernt Aksel Larsen ble avhørt som vitne i en nederlandsk straffesak, fikk han beskjed om at han var mistenkt for dokumentforfalskning og ble oppfordret til å skaffe advokat.

  Publisert 20. jan. 2017 kl. 06.15
  Oppdatert 20. jan. 2017 klokken 06.16
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 148 ord
  Politikonstabel - Foto: Scanpix

  Vitneavhøret i Follo tingrett torsdag var en del av en straffesak mot et tidligere medlem av Smiths Venner, der Larsen har hatt sentrale posisjoner i flere år, skriver DN. Larsen ønsker ikke å kommentere vendingen saken tok. Han sier han ikke var forberedt på at hans status skulle bli endret fra vitne til mistenkt.Larsen er tidligere styremedlem og kontaktperson for Smiths Venner, men trakk seg fra alle verv da revisor stilte spørsmål ved lån fra en internbank til folk som sto nær lederne.Nederlandske Jonathan van der Lingen er siktet for bedrageri, hvitvasking og underslag av rundt 75 millioner kroner fra en stiftelse i Nederland knyttet til Smiths Venner. Han har hatt flere lederverv i selskaper og organisasjoner knyttet til menigheten.Etter at avhøret torsdag var avsluttet, ba den nederlandske aktoren om et møte med dommer og forsvarer bak lukkede dører. Der ble de informert om Larsens nye status. (©NTB)