<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Yara får gass til fabrikk i Mosambik

Den norske gjødselkjempen Yara skal bygge en gigantisk gjødselfabrikk i Mosambik, melder mosambikiske medier. Yara i Norge avviser at en beslutning er tatt.

    Publisert 31. jan. 2017 kl. 16.45
    Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 04.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord

    -Det er altfor tidlig å si, sier Yaras kommunikasjonssjef Kristin Nordal til NTB. Ifølge nettstedet Zitamar  har Mosambiks mineralressurs- og energidepartement (MIREME) utpekt tre internasjonale selskaper som skal få gassressurser fra olje- og gassfeltene utenfor Mosambiks kyst til å utvikle tre større industri- og kraftanlegg. Blant de tre selskapene er Yara, som ifølge Zitamar skal bygge en fabrikk som skal kunne produsere opptil 1,3 millioner tonn gjødsel i året. I tillegg skal anlegget generere 30-50 megawatt strøm. De to andre selskapene er Shell Mozambique og GJ Energy Africa, opplyser Mosambiks nasjonale petroleumsinstitutt NPI i en pressemelding. -Det som er riktig, er at Yara er blitt tildelt en viss mengde naturgass med den målsetting å planlegge potensiell gjødselproduksjon. Men vi vet foreløpig ikke hvor mye naturgass det er snakk om, sier Nordal.Tildelingen av gass er bare et første skritt på veien før beslutningen om å bygge fabrikken skal tas, ifølge Nordal. -Saken er ennå på et veldig tidlig stadium. Vi har ikke tatt konkrete skritt i retning av å bygge fabrikken. Det er også altfor tidlig å si når byggingen eventuelt vil starte, sier hun. Yara er en av verdens største gjødselprodusenter.