<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny datomerking skal hindre matsvinn

Norgesgruppen tester ut en ekstra kategori i datostemplingen kalt "normalt brukbar til" og håper dette skal få ned matsvinnet. 

Publisert 7. feb. 2017
Oppdatert 7. feb. 2017
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 1 ord
+ mer
lead

Butikkjeden legger nå inn en slik tilleggsmerking på enkelte av sine egne merkevarer, ifølge Nationen.– De fleste matvarer kan normalt spises etter «best før»-datoen. Vi tester nå om det har effekt å legge til en ekstra merking som vi har kalt «normalt brukbar til». Vi håper dette vil bidra til at kundene blir oppmerksomme på at produkter også kan nytes etter «best før», sier konsernsjef Runar Hollevik.Dersom forsøket er vellykket, håper de også å få med seg andre leverandører på ordningen. (©NTB)