<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avinor planlegger nok en ny terminal på Gardermoen

Ikke før er den "Nye Gardermoen" klar for åpning, før Avinor går i gang med planleggingen av en ny utenlandsutvidelse på hovedflyplassen.

  Publisert 6. mars 2017 kl. 05.44
  Oppdatert 6. mars 2017 klokken 06.59
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 128 ord
  Svein Østerhus

  Avinor varsler nå en utvidelse for rundt fire milliarder kroner for å kunne møte en ventet vekst i langdistanseflyginger fra Gardermoen. En ny utenlandsterminal kan stå ferdig i 2021, skriver Dagens Næringsliv en måneds tid før den offisielle åpningen av nye Oslo lufthavn (OSL).Flyselskapene, med Norwegian i spissen, har varslet store utvidelser innen langdistanse fra Oslo til andre kontinenter, og det kan fremskynde planene for utvidelse av non-Schengen-området på den gamle utenlandspiren. Etter det DN erfarer, vil en slik utvidelse koste mellom tre og fire milliarder kroner.– SAS og Norwegian er våre to største kunder, og det er viktig for oss å legge til rette for god infrastruktur i fremtiden. Vi har laget en forretningsplan basert på etterspørselen både fra norske og utenlandske selskaper, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.(©NTB)