<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Libyske oljeterminaler erobret av islamistisk milits

Islamistiske militsgrupper har tatt kontroll over viktige libyske oljeterminaler.

  Publisert 4. mars 2017 kl. 06.52
  Oppdatert 4. mars 2017 klokken 06.55
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord
  Libya olje (AP Photo/John Moore)

  De væpnede styrkene øst i Libya, som står under hærsjefen Khalifa Hifters kommando, måtte trekke seg tilbake da oljeterminalene al-Sidra og Ras Lanuf ble angrepet fredag. Hifters hær er alliert med den internasjonalt anerkjente nasjonalforsamlingen med base øst i Libya.En talsmann for den såkalte 101-brigaden, Faisal al-Zwei, sier til AP at om lag 1.000 militsmedlemmer i 200 kjøretøy deltok i kampene. Hæravdelingene ble tvunget til retrett.Militsgruppene er kjent som Benghazis forsvarsbrigader og består av islamistiske militante og tidligere opprørere som nylig ble slått tilbake av Hifters styrker i Benghazi, Libyas nest største by.Hifters styrker svarte med luftangrep, men greide likevel ikke å beholde kontrollen over oljeterminalene.Det er frykt for at terminalene kan få store skader hvis kampene vedvarer. Det har vært kaotiske tilstander i Libya siden borgerkrigen i 2011, som endte med at landets diktator Muammar Gaddafi ble drept.(©NTB)