<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NRK nedbemanner

    Publisert 6. mars 2017 kl. 16.42
    Oppdatert 6. mars 2017 klokken 16.43
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 117 ord

    NRK skal nedbemanne med 16 årsverk på distriktskontorene i løpet av året.– Når vi går ut av 2017, skal vi være 16 færre enn vi var ved inngangen av 2017, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK til Medier24.Hun sier dette er et kutt på 1,6 prosent på budsjettet. Distriktsdivisjonen i NRK har i dag 936 medarbeidere.Årsaken til nedbemanningen er at budsjettet ble nedjustert for 2017.Nedbemanningen skal i størst mulig grad gjøres ved frivillighet. Etter det nettstedet forstår skal kuttene gjøres prosentvis, som betyr at de største kontorene vil merke kuttene mest.– Dette skal tas av hele distriktsdivisjonen. Administrasjonen er ikke veldig stor i distriktene, så fortrinnsvis blir det folk som jobber med innhold og teknologi, sier Gynnild-Johnsen.