<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordhøye tannlegeerstatninger

I fjor fikk 175 personer erstatning etter dårlig behandling hos norske tannleger. Over 15 millioner kroner ble utbetalt til misfornøyde pasienter.

  Publisert 6. mars 2017 kl. 07.42
  Oppdatert 6. mars 2017 klokken 07.44
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 173 ord
  Foto: Scanpix

  Norsk pasientskadeerstatning (NPE) behandlet i 2016 til sammen 373 erstatningskrav fra folk som var misfornøyde med tannlegen sin. I 175 av sakene fikk klagerne medhold, noe som tilsvarer 47 prosent, melder P4.– Typiske eksempler på erstatningskrav vi får, er feilbehandling knyttet til rotfylling, dårlig krone- og brotilpasning og mangelfull oppfølging gjennom flere år. I 90 prosent av sakene vi gir medhold i, har det vært en feilbehandling, sier kommunikasjonsdirektør Øydis Ulrikke Castberg i NPE til radiokanalen.De som fikk medhold i sine klager i fjor, fikk til sammen 15,6 millioner kroner i erstatning.Ifølge Den norske Tannlegeforening går åtte av ti voksne her i landet årlig til tannlegen, noe som betyr at den private tannhelsetjenesten behandler over tre millioner mennesker hvert år.– Enhver klage er selvsagt en for mye, men tallene er ikke spesielt høye i lys av hvor stor del av befolkningen som bruker tannleger, sier president Camilla Hansen Steinum i Den norske Tannlegeforening.Hun understreker at foreningen er glad for at klageordningen er mer kjent, og at pasientene får den støtten de skal ha.(©NTB)