<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Varsler priskamp blant advokatene

De fem største advokat­firmaene hadde to milliarder kroner i samlet overskudd i fjor. Wiersholm lover å jobbe raskere for kundene, og konkurrentene svarer med samme mynt.

  Publisert 1. mars 2017 kl. 07.55
  Oppdatert 1. mars 2017 klokken 08.15
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 178 ord
  Eivind Yggeseth

  De fem største advokatfirmaene fikk for første gang et samlet overskudd på rundt to milliarder kroner i fjor, viser tall DN har innhentet. - Advokatfirmaene må jobbe mer effektivt. Jeg er overbevist om at det vil bety enda billigere tjenester for klientene i frem­tiden, sier administrerende partner Nils H. Thommessen (54) i advokatfirmaet Wiersholm til avisen.Flere av de store advokatfirmaene svarer med lignende planer. Administrerende partner Sverre Tyrhaug hos advokatfirmaet Thommessen sier deres advokater også må bli mer effektive.- Vi får oftere spørsmål fra kundene om hvilke tjenester vi kan levere for en bestemt totalsum. Det skiller seg veldig fra den klassiske oppfatningen av at advokatene bare lar taksameteret gå, sier Tyrhaug til DN.Wikborg Rein har på sin side lagt en plan frem mot 2020 for å rendyrke og effektivisere virksomheten basert på dagens partnerskap.- Det er allerede betydelig priskamp mellom de store firmaene, særlig på ordinære og mer rutinemessige oppdrag. I fremtiden kan kravet til å levere mer effektivt og færre timer bli mer synlig også i mer kompliserte transaksjoner, sier Finn Bjørnstad, administrerende partner i Wikborg Rein til DN.