<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Facebook med ny funksjon mot falske nyheter

Facebook skal prøve ut en ny funksjon som skal bidra til å stanse spredningen av falske nyheter.

Publisert 7. apr. 2017 kl. 06.54
Oppdatert 7. apr. 2017 klokken 06.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 107 ord
Foto: AP Photo/Paul Sakuma, File.

Den nye funksjonen skal testes ut i 14 land, blant dem USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike og inneholder et banner som ligger over nyhetsfeeden. Ved å klikke på dette får brukeren tips om hvordan en kan kjenne igjen og melde fra om falske nyheter, opplyser Facebook.Brukerne anbefales blant annet å sjekke nettsiden nyheten er hentet fra og får tips til å søke alternativ informasjon om temaet andre steder.– Det er en prioritet for oss å fremme kritisk lesing, heter det i en kunngjøring fra Facebook.– Falsk informasjon strider mot vårt oppdrag, som er å bringe folk sammen med det som er viktig for dem, heter det videre.(©NTB)